Spumă de fructe

 

Sunt deja 24 zile de când stau în casă. Personal, aveam nevoie de timpul ăsta, însă nu și de vremurile astea. Mă bucur însă că am prilejul să gătesc în voie, să mănânc cât mai sănătos, mai proaspăt și mai organizat, ba chiar să mai și împărtășesc cu voi rețete.

Mă aprovizionez săptămânal și nu lipsesc niciodată din lista mea fructele. De data asta au aterizat în coș banane, mere, zmeură și o papaya, i-am și uitat gustul de când nu am mai încercat-o. Le caut mereu pe cele bio. Culmea, sunt ușor de găsit și acum. Ar fi mers atât de bine și niște mentă proaspătă… Dar, nu-i bai, fac rai din ce am.

Printre 2 cursuri online, căci continui pregătirea la masterul de Art-terapie, am făcut un desert absolut savuros. Fin, cremos, ușor, fresh. Dacă aveți poftă, haideți să continuăm discuția în bucătărie. Promit că în 10 minute am și terminat treaba.

Pentru 2 porții cu adevărat generoase, pregătiți pe masă: 2 albușuri de ou, 1 praf sare, 80 g zahăr pudră (sau tos dacă nu aveți altfel), câțiva stropi de esență de vanilie/ jumătate de plic de zahăr vanilat și vreo 150 g fructe/ 3 banane. Dacă vreți să faceți o cantitate mai mică sau mai mare, un desert mai dulce sau mai puțin dulce, nimic mai simplu, personalizați după bunul plac.

Eu am optat de această dată pentru 2 porții cu zmeură și 2 cu banane, însă puteți face și cu frăguțe, mure, afine, căpșuni, cireșe, vișine- când le-o veni vremea, proaspete sau congelate.

oznorCOBR

Începeți prin a spăla/ decongela fructele și a le lăsa să se scurgă pe un prosop de hârtie. În timpul ăsta, spargeți cele 2 ouă, separați albușul de gălbenuș, lăsând să se scurgă albușul într-un bol de mixer. Nu aruncați gălbenușurile, le puteți amesteca dimineață cu ouă întregi din care să faceți o omletă pufoasă.

Peste albușuri puneți un fir de sare și robotiți cu mixerul până obțineți o spumă tare. Azvârliți fructele în bătaia moriștilor și amețițile până se sfărâmă. Mie îmi place să simt pulpa fructelor, drept urmare nu le zdrobesc de tot, mă opresc înainte să se asemene cu un piure.

oznorCOQR

Imediat după ce le-am mixat, le-am turnat în cupe și le-am ornat cu ce am avut la îndemână. Câteva petale de lavandă s-au dovedit tare nimerite pentru spuma de zmeură, însă recunosc că mai mult aș fi apreciat savoarea frunzelor de mentă lovite între palme pentru a-și elibera toată aroma. Pentru spuma de banane, m-am mulțumit cu câteva felii de fruct și o bomboană îndesată cu rom lichid.

oznorCOQR

Doamne, e ca o reîntoarcere în copilărie! Închideți ochii și bucurați-vă. Odată anulat un simț, se intensifică celelalte, iar gustul vă va fi intensificat peste măsură.

Să fiți sănătoși, să mâncați cu plăcere și cu măsură!

#stamacasa

Lasă un comentariu