Love, love me do

De câțiva ani tot adun în playlist-ul meu melodii care-mi schimbă starea, care mă doboară sau mă ridică sau care mă doboară pentru ca apoi să mă ridice. Albumul l-am numit: „Toate amintirile se întâmplă pe muzică”. De ce? Pentru că am adunat acolo trăirile mele cele mai intense și pentru că fiecare amintire e însoțită, în mintea mea, de o melodie: vacanțele cu surorile și părinții, înghesuiți în Dacia roșie din care răsuna „We all live in a Yellow Submarine”, prima iubire- „Mai rămai puțin”, Conexiuni, primii pași de dans învățați de la tata– fan înfocat Beatles și Elvis, atât de înfocat încât ne tundea pe toate trei ca pe idolii lui, lăsându-ne chiar și favoriți, primul dans- rock&roll, bineînțeles, pe piesa „Twist and Shout” a Beatles-ilor, prima suferință din dragoste… Pentru amintirea asta am în playlist câteva minute bune de ploaie grea, isterică, de vară, dar și piesa „Rain” , cum altfel? N-am cum să nu vă povestesc: am fost scutită tot liceul la educație fizică, însă m-am ambiționat să dau bac-ul la sport, cu emoții mari că-l voi pica din cauza probei de rezistență. De ce ți-e frică, de-aia nu scapi: dacă nu m-ar fi târât, efectiv, profesorul supraveghetor la ultima tură de stadion, nu aș fi luat bacalaureatul. E, nu numai că am trecut examenul, dar am intrat și în istoria liceului drept fata aia cu ochi mari, fostă Miss Boboc, care a fost luată cu ambulanța de la proba sportivă. Cu toate astea, o lună mai târziu, m-am depășit pe mine însămi: am alergat câțiva km pe urmele troileibuzului în care se afla gagicul meu, respirând doar între stații, ca să văd unde se duce când pleacă de la mine. De frică, de gelozie, poate, clar de disperare. Și atunci am înțeles ce înseamnă motivația și determinarea.

Am mai adunat de atunci multe amintiri și melodii, care mai de care mai amuzante, romantice sau întunecate, însă două dintre ele pot fi menționate: perioada filmărilor pentru emisiunea „ÎnTrecerea Anilor”, difuzată de TVR 1, unde am prezentat alături de Mircea Radu câteva seri de concurs muzical și nunta nașilor, Eliza și Cornel Ilie- Trupa Vunk. Amintirile astea au un numitor comun: muzica Beatles-ilor, muzica copilăriei mele.

Atât Mircea, cât și Cornel vorbesc cu o pasiune care nu se poate să nu-ți facă poftă să-i asculți pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr. Sunt cei mai mari fani Beatles pe care i-am întâlnit vreodată. De la Mircea am păstrat acuratețea informațiilor legate de trupa care producea isterie în anii ’60 și sunetul foșnăit al muzicii împrimate pe discuri, iar de la Cornel bucuria până la lacrimi… În ziua nunții, prietenii cei mai apropiați i-au făcut cadou un tribute Beatles. A fost atât de mare bucuria încât a trecut peste superstiția de a nu cânta la propria nuntă, alăturându-se artiștilor pe scenă. Un moment ce nu va putea fi reprodus sau retrăit niciodată.

Dacă nu aș fi început repetițiile pentru un nou spectacol la Piatra Neamț, mi-aș fi luat toată familia și m-aș fi dus cu emoția și nerăbdarea mea de copil să văd show-ul de la Teatrul Național, București. Nu am avut șansa în viața asta să-mi văd trupa preferată live, dar sunt absolut convinsă că m-aș simți teleportată în timp și spațiu la concertul pe care-l vor susține The Bestbeat luni, 17 septembrie 2018, în sala teatrului aflat la km 0 al capitalei.The Bestbeat, una dintre cele mai apreciate trupe tribute Beatles din lume, recrează minuțios prezența scenică a trupei britanice: cântă pe aceleași instrumente, costumele sunt făcute pe comandă ca să arată exact ca cele purtate de McCartney & co., la fel perucile, accesoriile ș.a.m.d.

The Beatles este, conform Billboard, trupa cu cele mai multe vânzări de albume din istoria muzicii – 178 de milioane de albume – cu mult înaintea unor trupe sau artiști care au beneficiat de o distribuție mai amplă (Madonna, Michael Jackson, U2 etc). Eu am toate albumele lor, atât în playlist-uri, cât și în formă fizică. M-aș bucura să știu că se umple sala, m-ar bucura gândul că am o pasiune comună cu mulți dintre cei care-mi sunt prieteni fie și doar virtual, am nevoie să știu că mă unește de alți oameni un univers atât de mare ca cel creat de muzica care m-a ridicat mereu.

Tata, un bilet la concertul ăsta ar fi fost ocazia perfectă pentru a-ți mulțumi că mi-ai dezvoltat apetitul pentru muzica bună, că m-ai învățat pașii de rock & roll- pe care am senzația că îi știu dinainte să fi învățat să merg, dar mai ales pentru liniștea acceesibilă la doar un click distanță, pe Youtube. Nu putem merge împreună, dar o să fac în așa fel încât tu să-i vezi la Brașov, iar eu la Târgu Neamț.

37132261_10156588786858270_2218493978687307776_o

Haideți să ne reîmprospătăm amintirile și, de ce nu, să creăm unele noi! Urmează 12 concerte în 12 orașe din țară, mai multe informații găsiți aici . Pentru toți cei pasionați, curioși și interesați, biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică pe iabilet.ro/retea.

În rest: „Let it be, let it be/ Let it be, let it be…”

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s