Spectacolul „Revanșa” e ca un șut în fund

„Revanșa” este un spectacol despre speranță, despre puterea de a merge mai departe indiferent de cât de multe obstacole întâlnim, este ca un șut în fund, te împinge înainte. 

Nu cred că este o întâmplare faptul că ne întâlnim cu anumite texte dramaturgice în momentele definitorii ale existenței noastre, fie că suntem actori sau spectatori. Ele ne ridică întrebări, ne oferă răspunsuri, poate curaj, înțelegere, împăcare sau speranța că se va găsi o rezolvare.

Propunerea lui Vlad Cristache (regizorul și scenograful acestui spectacol) de a juca, a mă angaja și, implicit, a face din Piatra Neamț o a treia casă, a venit ca o cerere în căsătorie. Cel puțin asta am simțit eu că reprezintă: o legătură strânsă cu nod marinăresc, un nou început, o promisiune.

“Revanșa” este mai mult decât titlul piesei cu care mi-am făcut debutul la Teatrul Tineretului, e o revanșă personală pe care o iau față de cei doi ani de așteptare și de momente în care aproape că încetasem să mai cred într-o revenire. Nu degeaba se spune că pentru un actor cel mai greu nu e lucrul la un rol, ci depășirea perioadelor de pauză. Exact așa a fost și pentru mine, pe tot parcursul  meu profesional: o încercare de a-mi menține visul pe poziție verticală în ciuda tuturor piedicilor care s-au îngrămădit la picioarele mele. Mi-am dat atâtea șuturi în fund, că era imposibil să nu mă ducă mai departe. Și a meritat, chiar dacă, nu o dată, s-a întâmplat să cad în nas. 

Morala? Cea subliniată de personajul Vincenzo, interpretat de bunul meu prieten și parter, Mircea Postelnicu:”Nu trebuie să te resemnezi. Niciodată nu trebuie să te resemnezi.”

Așadar, dacă vă simțiți în impas și aveți nevoie de un șut în fund, haideți la Teatrul Tineretului să vă luați „Revanșa”!

„Revanşa”

de Michele Santeramo

Traducerea: Eva Simon

Distribuţia:

Vincenzo: Mircea Postelnicu

Marta: Sabina Brânduşe

Sabino: Rareş Pîrlog

Angela: Ecaterina Hâţu

„Sistemul“: Dragoş Ionescu

Regia şi scenografia: Vlad Cristache

Fotografii: Ciprian Iorgu

Premiera: 13, 14 iunie 2015

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s