Tagliatelle cu creveți și spanac

Dacă tot a venit primăvara, îmi fac provizii de spanac, bogat în fier, calciu, magneziu, vitamine… Culmea, încă îl mănânc cu mare poftă, asta după ce toată copilăria a trebuit s-o fac de nevoie, căci sufeream de anemie și la cel mai mic efort mă făceam una cu pământul.

După ce zilele trecute am copt o ditamai plăcinta cu spanac, feta și ouă, azi m-am întors la preparatul meu culinar preferat: pastele. Am tăiat mărunt o jumătate de ceapă albă și 3 căței usturoi, le-am călit laolaltă cu 250 g creveți decorticați– pe care nu i-am lăsat pe foc decât 2-3 minute, până și-au schimbat culoarea din gri într-un soi de roz, apoi i-am scos într-un bol. În aceași tigaie am pus cam 250 g spanac curățat de codițe, spălat și uscat în prosoape de bucătărie. L-am călit bine până a scăzut, am adăugat sare, piper măcinat și fulgi de chilly după gust, eu mănânc destul de picant, am amestecat bine, după care am vărsat conținutul unei cutii de 200 ml smântână lichidă pentru gătit (cu 20%, nu 35% grăsime) și am lăsat sosul să fiarbă, amestecând des.

smântână

În timpul ăsta, apa cu un praf de sare a început să fiarbă în oala pusă pe foc; am pus acolo 6-7 grămăjoare de tagliatelle și le-am lăsat 6-7 minute ca să se facă bine, nu-mi plac al dente, chiar dacă se spune că îngrașă mai puțin.

Când sosul a început să se închege, am adăugat 50 g parmezan ras, am mai amestecat puțin și am reintrodus în tigaie creveții. După niciun minut am stins focul, am scurs pastele, le-am pus înapoi în oală și le-am amestecat cu sosul. În scurt timp au aterizat în 2 farfurii peste care am presărat parmezan și 3 fire pătrunjel verde spălat și curățat.

Au ieșit 2 porții zdravene, iar prețul e mai bun ca cel din meniurile restaurantelor: aproximativ 17 lei/ porție. Plus că e foarte ușor de pregătit și gata în nici 30 minute.

Bărbate, hai, e gata masa!

 

Image-1 (2)

 

Bine de știut:

-punem sare în apa în care fierbem pastele (accelerează fierberea și intensifică aromele)
-nu punem ulei în apa în care fierb pastele (nu o să se mai lipească sosul de ele)
-nu spălăm pastele după ce le-am fiert (ca să nu îndepărtăm amidonul și pentru ca sosul să-și păstreze strălucirea)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s