De câte ori găsesc un prilej de a face cuiva o mică bucurie, o fac fără să stau pe gânduri. Steluțele astea au apărut acum doi ani, de Crăciun, acasă…la Brașov.
Sunt foarte simplu de făcut și nu sunt costisitoare. În funcție de eveniment și formele din dotare, puteți să creați alte figurine.
Gata, începem? 🙂
Ca să nu pierdem niciun minut, primul lucru pe care-l recomand e să fixăm grilajul la jumătatea cuptorului și să-l încălzim la 180 grade.
Frișca asta nu plutește pe sosul de ciocolată, ci are un blat pe care l-am obținut bătând într-un bol de mixer 6 albușuri cu 4 linguri de zahăr și un praf de sare până a rezultat o spumă tare. Am adăugat apoi, pe rând, cele 6 gălbenușuri și conținutul unui plic de Creme Ole cu aromă de ciocolată. Am amestecat până s-au incorporat și le-am lăsat de-o parte.
Am pregătit o tavă dreptunghiulară de 20/ 30 cm, i-am dat luciu cu pensula ticsită de ulei, am decupat hârtia de copt pe dimensiunille tăvii, asigurându-mă că învelesc și pereții, am răsturnat conținutul bolului în tavă și am vârât-o în cuptor, micșorând puțin flacăra. Am ținut-o la copt aproape 30 minute, apoi am scos-o și-am lăsat-o la rece.
Nu vă impacientați dacă blatul nu o să crească prea mult, prăjitura va fi înaltă datorită stratului generos de cremă pe care o facem mixând 250 ml frișcă lichidă, 150 ml lapte rece și un plic de Crem Ole cu aromă de vanilie. După le le-am bătut cu mixerul puțin mai mult de 1 minut, m-am ales cu o cremă groasă pe care am întins-o pe blatul răcit cu ajutorul unei spatule. Am acoperit tava cu folie de plastic și am ascuns-o de pofticioși, în frigider.
Într-un ibric, am pus 100 g ciocolată fină cu lapte ruptă în bucățele, 50 ml frișcă lichidă, 30 g unt și o lingură de coniac. Ibricul a ajuns pe foc mic și am amestecat până s-a topit ciocolata. Apoi, am lăsat sosul obținut să ajungă la temperatura camerei și l-am vărsat peste platoul pe care am așezat prăjitura tăiată în formă de steluțe. Dacă vreți să glazurați prăjitura, nu să o lăsați să băltească în sos, folosiți 150 g ciocolată și așezați sosul pe prăjitură după ce a căpătat densitatea unei budinci, dar înainte să ajungă să se răcească.
Eu spăl forma după fiecare steluță, asigurăndu-mă că nu o să se lipească și n-o să iasă deformată.

Puteți presăra nucă de cocos/ ornamente pentru prăjituri sau, dacă vi se pare mai interesant, puteți coace blatul într-o formă de tort rotundă/ inimă… Pentru varianta asta, ar fi potrivit să așezați căpșuni sau fructe de pădure deasupra, împreună cu câteva frunzulițe proaspete de mentă.
Știu că vă e greu să vă abțineți, dar nu vă lingeți pe degete, nu e igienic! 🙂
Să aveți poftă!