Lapte de pasăre proaspăt muls

Astăzi, am prins o găină și am muls-o cu obrăznicie. Cel mai bun lapte, recunosc, al păsărilor este. Glumesc, bineînțeles!

123RF.com

Laptele de pasăre este un desert savuros, gata în 30 minute, și poate fi făcut până și de către cei mai puțin experimentați în ale gătitului.

Las glumele la o parte și vă împărtășesc rețeta: aveți nevoie de o cratiță de minim 2 litri în care să puneți 1 litru lapte, un praf de sare și un plic de zahăr vanilat/ esență de vanilie.

Între timp, spargeți 4 ouă, astea chiar să fie de găină, separând gălbenușurile de albușuri. Albușurile le bateți spumă tare, într-un bol de mixer, laolaltă cu 4 linguri de zahăr, pe care le adăugați treptat.

Când laptele începe să fiarbă, la foc mic, luați cu o lingură spumă de albuș și așezați-o în oală. Nu puneți mai mult de 4 norișori de albuș ca să nu se lipească și ca să-i puteți întroarce și pe partea cealaltă. Le este suficient dacă se bălăcesc 2-3 minute în lapte.

Cât timp albușul se împreunează cu laptele, pregătiți o sită pentru a lăsa la scurs norișorii scoși din oală și repetați procesul până epuizați spuma de albuș.

Lapte de pasăre

Pentru cremă: adăugați 4 linguri de zahăr și 3 lingurițe de făină peste gălbenușuri. Amestecați bine, apoi turnați din laptele în care au fiert norișorii, aproximativ 100 ml. După ce se omogenizează amestecul, turnați-l în oala cu lapte și amestecați continuu (cu telul, ca să nu se formeze cocoloașe) până obțineți consistența unei budinci.

Turnați budinca cu grijă în cupe și puneți norișorii de spumă, ușor, deasupra. Mie-mi place mult scorțișoara, motiv pentru care o presar în fiecare cupă înainte de a o lăsa la răcit. O puteți însă înlocui cu cacao pudrată, nucșoară, cuișoare sau fulgi de ciocolată.

Doamne, parcă aș gusta dintr-un nor pufos și delicat aromat! Yammy!

Gata, vă las să treceți la treabă. Să aveți poftă!

 

P.S.: Știți că mâncarea vă simte energia și o preia, nu? Relaxați-vă, puneți-vă muzică, gândiți-vă la ceva frumos și fiți atenți să nu vă dea laptele în foc. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s